• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De sofa van Hella Jongerius

Ontwerper Hella Jongerius heeft haar faam te danken aan de unieke manier waarop ze industrieel en ambachtelijk, high- en lowtech, samenbrengt. De favoriet van Teun, de 'poldersofa', staat natuurlijk in ons woonwarenhuis!
Merken

De sofa van Hella Jongerius

Ontwerper Hella Jongerius (Utrecht, 1963) heeft haar faam te danken aan de unieke manier waarop ze industrieel en ambachtelijk, high- en lowtech, traditioneel en eigentijds samenbrengt.

In 1993 richtte ze de designstudio Jongeriuslab op, waar ze haar eigen projecten uitvoert en ook producten creëert voor gerenommeerde klanten, waaronder, Royal Tichelaar Makkum, IKEA en KLM. Voor Vitra ontwierp de Nederlandse ontwerper opmerkelijke stukken zoals de Polder Sofa en de Worker Chair. 

In haar textiel- en keramiekontwerpen en ook in haar meubelen benadrukt Jongerius consequent het belang van kleur en oppervlak in hedendaags design. Hella Jongerius past haar expertise in dit domein toe bij het ontwikkelen van een spectrum aan kleuren en materialen, specifiek voor meubelmerk Vitra.

Haar oeuvre was te zien in befaamde instellingen zoals het Design Museum (London), Galerie Kreo (Parijs) en de Moss Gallery (New York). Bij Teun kunt u haar 'polderlandschappen' aantreffen.