• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De ontwerpen van Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie werkte na zijn opleiding aan de Rietveld-academie in Amterdam in de meubelzaak van zijn ouders, hij leerde dat meubels in de eerste plaats de mens moeten dienen. Hij heeft Nederlands ontwerp bekend gemaakt bij zeer breed publiek.
Merken
Fauteuil 5770
€1.440,00
+
€3.395,00
+

De ontwerpen van Jan des Bouvrie

Ontwerper Jan des Bouvrie (Naarden, 1942) werkte na zijn opleiding aan de Rietveld-academie te Amterdam in de meubelzaak van zijn ouders. Nu is hij eigenaar van het toonaangevende interieurinstituut het Arsenaal, dat in de eigen ontwerpstudio onder meer banken en fauteuils ontwerpt.
 
Jan des Bouvrie heeft design uit Nederland bekend gemaakt bij zeer breed publiek. Hij vindt dat meubels in de eerste plaats de mens moeten dienen. Hij stelt dat een stoel comfortabel moet zijn, dat je je er lekker in moet voelen.
 
De ontwerpen van des Bouvrie zijn in de loop der jaren beloond met talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder de Cultuurprijs in 1974, de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F in 1990 en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999 allen geproduceerd door Gelderland.