• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De juffers van Pieke Bergmans

Autonoom ontwerper Pieke Bergmans is een van de snelst rijzende sterren in de internationale designwereld.
Kenmerkend is het onbekommerd experimenteren met vormen en materialen, daardoor is haar werk spontaan, speels en fris.
Geen producten gevonden...

De juffers van Pieke Bergmans

Ontwerper Pieke Bergmans (1978) is een Nederlandse autonoom ontwerper en een van de snelst rijzende sterren in de internationale designwereld.
 
Kenmerkend voor haar werk is het onbekommerd experimenteren met vormen en materialen. Haar werk Light Blubs (2008), waar gigantische gloeilampen uit hun armatuur druipen is veel gezien op nationale en internationale tentoonstellingen. Pieke's werk is spontaan, speels en fris. Ze onderzoekt combinaties tussen functie, vorm en verhaal in een elegant object. Of ze nu met porselein, glas of textiel werkt, haar creaties zijn altijd van een pure en natuurlijke schoonheid.
 
Veel van haar ontwerpen zijn unica’s, want allemaal met de hand gemaakt. Ook de design tafels die Bergmans ontwierp voor Gelderland hebben de looks van limited editions, maar zijn daarentegen verrassend betaalbaar. De organische bladen van de design bijzet- en salontafels lijken willekeurig te zijn ontstaan, net als de dynamische sprietpootjes van roestvrij staal die doen denken aan de fragiele pootjes van waterjuffers. Vandaar ook de naam: Juffers. In totaal zijn er vijf verschillende modellen van het design meubel Juffer, in zes verschillende kleuren.