• Gratis Verzending in Nederland, Vanaf €50,-
  • voor 14:00 besteld: vandaag verzonden
  • Bezoek ons ook in onze winkel

Zoekresultaten voor ""

Filters

Geen producten gevonden...
Eames Elephant

vitra vitra Eames Elephant

€279,00

vitra

vitra Eames Elephant

€279,00 Incl. btw

Voorraad: 0 - Levertijd: 2 - 3 Weken

  • Gratis verzending Vanaf €50,-

De olifant die Charles en Ray Eames aanvankelijk uit multiplex hebben ontwikkeld in 1945 is verkrijgbaar in kunststof – als speelgoed of een decoratief element in verschillende kleuren, en niet alleen voor kinderkamers.

Productomschrijving

In het begin van de jaren 40 hielden Charles en Ray Eames zich jarenlang bezig met de ontwikkeling en verfijning van een techniek voor het buigen van driedimensionale vormen uit multiplex. Gaandeweg ontwierpen ze een reeks meubels en beelden. Van al die oorspronkelijke ontwerpen bleek de twee-delige olifant de grootste technische uitdaging omwille van de sterke meervoudige krommingen. Het stuk ging daarom nooit in serieproductie. De 14 jaar oude Lucia Eames, dochter van Charles, kreeg een prototype dat later werd uitgeleend voor een tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York in 1946. Vandaag is dit prototype nog altijd in het bezit van de familie Eames.

De olifant die Charles en Ray Eames aanvankelijk uit multiplex hebben ontwikkeld in 1945 is verkrijgbaar in kunststof in verschillende kleuren en niet alleen voor in kinderkamers!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

design van teun 4.9 / 5 - 310 Reviews @ Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »