• Gratis Verzending in Nederland, Vanaf €50,-
  • voor 14:00 besteld: vandaag verzonden
  • Bezoek ons ook in onze winkel

Zoekresultaten voor ""

Filters

Geen producten gevonden...

De tijdloze vormentaal van Martin Visser

Martin Visser (1922-2009) avant-gardist, minimalist en kunstverzamelaar, is een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. Door zijn werk voor de meubelafdeling van De Bijenkorf werd Visser in 1954 gevraagd om hoofdontwerper bij Spectrum te worden. Dit blijkt een gouden greep, zijn strakke ontwerpen en functionele benadering van design zijn lange tijd bepalend voor de collectie.

Visser had een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde ontwerpen. Hij vergde het uiterste van techniek en zocht grenzen op om te komen tot nieuwe constructies. Eerlijk materiaalgebruik, heldere constructie en gebrek aan decoratie laten zien dat Visser grote bewondering had voor Berlage en het vooroorlogse functionalisme. Hij wilde toegankelijke meubelen maken met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen. Teun heeft Vissers iconische slaapbank BR 02 staan die sinds 1960 nooit een dag uit productie geweest en meerdere ontwerpen.

8 Producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

design van teun 4.9 / 5 - 310 Reviews @ Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »